[LT] Lietuvių Haiku bendruomenė

Sveiki,

Ar yra šiame forume daugiau Haiku entuziastų kalbančių lietuviškai ?

Labas! Taip yra. Yra ir dar be manęs keli. Bet kiek žinau jie čia lankosi nereguliariai.
Aš pats irgi ne dažnai būnu. Kartais užsuku peržiūrėti naujienas ar “portuojamų” appsų progresą. Ką tu čia “pametei”? Ar naudoji Haiku?

Sveiki, taip yra ir tuo pačiu yra senų BeOS vartotojų, kurie seniau rinkosi aitvaro irc #beos kanale, dabar renkasi telegram Telegram: Contact @haiku_lt mūsų nedaug bet kiekybė != kokybė :wink:

Smagu :slight_smile: aš tai nieko “nepamečiau”, naudoju Haiku kaip pagrindinę os, kadangi ji vienintelė tinkamai tvarkosi su mano T430 touchpad mygtukais. Šiek tiek paradoksas, bet taip yra.

Sveiki. Džiugu, kad yra žmonių besidominčių Haiku. Įdomi sistema. Jei Linux kada užsilenks, bus alternatyva. Pats paskutiniais metais retokai čia lankausi. Haiku tik kartais užkraunu kompe, pasižiūrėti kaip einasi sistemos kūrimas. Kažkada bandžiau versti lietuvių kalbon Haiku įrangą, bet, deja mano noras priartinti “Informacines Technologijas” prie liaudies nėra “mainstream” dabartinėje Lietuvos kultūroje, o versti į perpildytą ir tik sritiniams “moksliukams” suprantamą žargoną man nėra jokio įdomumo. Galvojau daryti atskirą kokį “lokalės” pasirinkimą “lietuviškai”, bet tam darbui pritrūko žinių ir noro. Kas liečia lietuvių kalbos reikalus Haiku sistemoje, ji turi nepataisomą trūkumą (neįmanoma turėti visų lietuviškų kirčiuotų raidžių Haiku klaviatūros išdėstyme). Deja, vietinė pagrindinių Haiku programuotojų bendruomenė atsisakė srpęsti šį išdėstymų klausimą, nors viskas buvo tam paruošta (žmogus iš graikijos buvo padaręs visas pataisas tam), nors, gal dabar kas ir yra pasikeitę jau?
Tiesa, jei kam įdomu, esu padaręs savo klaviatūros išdėstymą ir Haiku sistemai:

ratise_haiku

Neseniai bandžiau, ant naujų Haiku leidimų, gaila, atrodo, pakaitinis išdėstymas klaviatūrų raktams (šorkatams) su “Keymap Switcher” nebeveikia (papildymas: po sistemos atnaujinimų vėl veikia).
Šiaip Haiku padarė nemažą pažangą, atsirado daug portuotų programų, net Wine žmogus daro!

Tai taip išeina, kad forume yra tik 4 lietuviai. Mažokai… Na, gal su ilgai lauktu R1 atsiras daugiau :frowning:

Manau, kad yra daugiau besidominančių Haiku, tik gal kiek rečiau besidominančių…